Външните министри на Швеция и Финландия повториха в отделни интервюта, публикувани

...
Външните министри на Швеция и Финландия повториха в отделни интервюта, публикувани
Коментари Харесай

Швеция и Финландия очакват членството в НАТО през лятото

Външните министри на Швеция и Финландия повториха в обособени изявленията, оповестени в събота, че процесът за присъединението им към НАТО продължава, макар че президентът на Турция сподели, че Швеция не би трябвало да чака страната му да утвърди участието си, заяви АП.

Шведският външен министър Тобиас Билстрьом призна в изявление за шведския вестник Expressen, че турският яд поради неотдавнашните демонстрации и изгарянето на Корана пред турското посолство в Стокхолм е усложнил присъединението на Швеция към НАТО.

За да одобри нови страни, НАТО изисква единомислещо утвърждение от своите съществуващи членове, една от които е Турция. Въпреки това шведското правителство се надява да се причисли към НАТО това лято, каза Билстрьом, предава news.bg.

" От единствено себе си се схваща, че гледаме към срещата на върха на НАТО във Вилнюс, столицата на Литва, през юли, сподели Билстрьом, когато беше запитан за графика за възможното присъединение на Швеция.

Унгария и Турция са единствените страни в 30-членния западен боен съюз, които не са подписали молбите на Финландия и Швеция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР